nieuws

Spar zoekt stevige groei in Oekraïne

Buitenland 1441

Spar zoekt stevige groei in Oekraïne

AMSTERDAM – Spar International gaat samen met partner VolWest stevig uitbreiden in Oekraïne. De van oorsprong Nederlandse formule moet de komende drie jaar met vijftig vestigingen groeien.

Dat meldt Spar International. Afgelopen week opende Spar in Rivne, in het westen van Oekraïne, een nieuwe vestiging. Spar is al sinds 2001 actief in het land. Eind vorig jaar stond de teller voor het aantal Spar-vestigingen echter nog maar op vijftien. Voor het einde van dit jaar moet dat aantal zijn verdubbeld, terwijl in totaal de komende drie jaar zo’n vijftig nieuwe vestigingen de deuren moet openen.

90 procent assortiment uit Oekraïne

Het gaat daarbij om een combinatie van gemakswinkels, supermarkten en hypermarkten. De Spar-formule wordt in Oekraïne door het bedrijf VolWest Group geëxploiteerd. Dit bedrijf is ook eigenaar van de Nash Kraj-supermarkten en is met ruim tweehonderd winkels de nummer drie op de lokale markt. In de winkel in Rivne is 90 procent van het assortiment afkomstig van fabrikanten en producenten uit Oekraïne zelf.

Vernieuwde Spar Express-formule

Voor de uitbreiding in Oekraïne deed het lokale management veel ervaring en inspiratie op bij de Spar-organisatie in Hongarije. De volgende opening staat overigens alweer op stapel. Dat is de eerste vestiging volgens de vernieuwde Spar Express-formule en komt in Ternopil. Spar ontstond ooit in Nederland, maar is intussen in ruim veertig landen actief. Daarbij wordt altijd samengewerkt met een lokale partner.

 

Reageer op dit artikel