nieuws

Lidl opent eerste winkels in USA

Buitenland 2260

Lidl opent eerste winkels in USA

WASHINGTON – Lidl gaat in juni voor het eerst winkels openen in de Verenigde Staten.

Op 15 juni staat de opening gepland van twintig Lidl-filialen in de USA. De winkels zijn straks te vinden in de staten North Carolina, Virginia en South Carolina. Volgend jaar heeft de discounter plannen voor zo’n honderd filialen aan de oostkust van het land. Dat meldt persbureau Bloomberg. Ook wordt gekeken naar staten als Ohio en Texas.

Opening in 2015

Reeds in 2013 werd bekend dat de Duitse supermarktketen bezig was met de oversteek naar de USA. Op dat moment bestond het plan om de eerste vestiging in de Verenigde Staten in 2015 te openen. Toen werd gesproken over honderd winkels, ook in het oosten van het land.

Prijsdruk voor Aldi en Walmart

Nu gaat het dan eindelijk echt gebeuren. De komst van Lidl zorgt waarschijnlijk voor nog meer prijsdruk in de branche. Concurrent Aldi zit al tientallen jaren in de VS en heeft aangekondigd €1,6 miljard te zullen steken in het upgraden van 1300 vestigingen in de USA. Walmart is ondertussen druk bezig met het verlagen van prijzen.

Reageer op dit artikel