nieuws

Komst Amazon-super in Europa stap dichterbij

Buitenland 1701

Komst Amazon-super in Europa stap dichterbij

AMSTERDAM – De kans dat Amazon kassaloze supermarkten in Europa gaat openen lijkt steeds groter te worden.

De Amerikaanse online gigant heeft de slogan No Lines, No Checkout (No, Seriously) vast laten leggen bij EUIPO, het orgaan van de EU voor intellectueel eigendom. Het U.K. Intellectual Property Office heeft het handelsmerk vrijdag geaccepteerd. Dat meldt Twinkle.nl.

Amazon Go in het Verenigd Koninkrijk

De Sunday Times meldde december vorig jaar al dat Amazon de formulenaam Amazon Go als handelsnaam had geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. De Britse krant stelde toen op basis van bronnen dat een zoektocht naar geschikt vastgoed in Londen was begonnen. Daarbij zou Amazon ruim twintig verschillende panden aan het bekijken zijn in of rond het centrum van de Britse hoofdstad.

Winkel voor werknemers in Seattle

Op dit moment is nog steeds alleen de winkel in Seattle open. Belangrijkste innovatie in de Go-formule is het feit dat de winkel geen kassa’s meer nodig heeft. Amazon Go werd in december onthuld in Seattle, de stad waar Amazon zijn hoofdkwartier heeft.

Reageer op dit artikel