nieuws

Colruyt koopt verkooprechten exclusieve appels

Buitenland 1403

Colruyt koopt verkooprechten exclusieve appels

HALLE (B) – De Belgische supermarktketen Colruyt gaat in eigen beheer twee exclusieve appelrassen verkopen.

Het gaat om de rassen Magic Star en Coryphée waarvan Colruyt de verkooprechten heeft gekocht, zo meldt de site gfactueel.nl. Door de verwerving van de verkooprechten kan Colruyt de nieuwe appelrassen buiten de traditionele afzetorganisaties ontwikkelen.

Onderscheiden van concurentie

Colruyt wil zich met de nieuwe appelrassen verder onderscheiden van concurrentie. De exclusiviteit op de verkoop van de Magic Star loopt tot november 2022. Voor Coryphée loopt de exclusiviteit op de verkoop tot 2027.

Contract met telers

Voor de teelt van de nieuwe appelen heeft Colruyt Group een akkoord gesloten met Neven Fruits Waremme, Wolfcarius Fruit Markegem en Gebroeders Bangels Gingelom. Deze telers investeren in de aankoop van de fruitbomen en in de productie. Colruyt Group heeft de exclusieve rechten op de verkoop van de kwekers gekocht.

Coördinatie marketingkosten

In de overeenkomst hebben beide partijen afgesproken dat Colruyt de coördinatie van het project en de marketingkosten voor de lancering van de nieuwe appelrassen op zich neemt. Volgens fruitteler Frank Neven dat alleen op deze manier in samenwerking met de afnemer Colruyt nieuwe appelrassen op de markt kunnen worden gebracht en de risico’s kunnen worden beperkt.

Alles afnemen

Het aanbod wordt afgestemd op de vraag van Colruyt Group. De fruittelers hebben de garantie gekregen dat de ‘minder mooie’ appelen die niet kunnen worden verkocht, ook worden afgenomen. Colruyt Group zorgt ervoor dat ze worden verwerkt tot bijvoorbeeld sap of appelmoes.

Klantenpanel

De twee variëteiten appels werden tijdens proefsessies uitgekozen door een panel van klanten van de verschillende winkelformules van Colruyt Group.

Reageer op dit artikel