nieuws

Staking bij Delhaize lijkt voorbij

Buitenland 673

Staking bij Delhaize lijkt voorbij

BRUSSEL – De directie van Delhaize is na een dag onderhandelen een ontwerptekst overeengekomen met de vakbonden in België. Naar verwachting gaan vandaag alle supermarkten van Delhaize weer open.

Dat melden verschillende media. Sinds afgelopen vrijdag was het onrustig bij een aantal winkels van de dochteronderneming van AholdDelhaize. Vrijdag brak een spontane staking uit, die zich in de dagen daarna voortzette. Op dinsdag waren nog tien supermarkten vanwege de staking gesloten. Het ging daarbij vooral om winkels in en rond de Belgische hoofdstad Brussel.

Zorgen over reorganisatie

Werknemers van Delhaize maken zich nog altijd zorgen over de in 2014 ingezette reorganisatie waardoor winkels met minder personeel hun werk moeten doen. Dit leidde in het verleden ook al tot acties, maar deze laaiden vlak voor het weekeinde dus opnieuw op. De directie van Delhaize en vakbonden spraken dinsdag de hele dag over de situatie en bereikten uiteindelijk een overeenkomst over een verklaring.

Winkels vandaag weer open

Wat er precies uit de gesprekken gekomen is, is nog niet duidelijk. De vakbonden leggen de tekst eerst voor aan hun leden. Delhaize verwacht echter dat de winkels vandaag weer allemaal open gaan.

Reageer op dit artikel