nieuws

Lidl en Tanger shoppen bij Ahold Delhaize

Buitenland 3109

Lidl en Tanger shoppen bij Ahold Delhaize

ANTWERPEN – Ahold Delhaize heeft vijf vestigingen in België van de hand gedaan. Vier daarvan worden overgenomen door Lidl, een vijfde winkel gaat naar Tanger.

Dat meldt de Belgische krant De Tijd. Lidl koopt de Albert Heijn-winkels in Leuven, Turnhout en Oudenaarde, plus een nog te bouwen vestiging. Tanger neemt de AH in Antwerpen-Kiel over, en een buurtwinkel van de Proxy Delhaize-formule. Ahold Delhaize moest de winkels verkopen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om de fusie af te ronden.

Ahold Delhaize moet nog acht winkels verkopen

Het personeel van de winkels wordt onder dezelfde arbeidsvoorwaarden overgenomen door Lidl en Tanger, zo meldt de Belgische krant. Na de verkoop moet Ahold Delhaize nog acht Belgische winkels verkopen om aan de voorwaarden van de BMA te voldoen. ‘We hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing is, zodat het personeel in de winkels die nog te koop staan duidelijkheid krijgen over zijn toekomst’, zegt Thomas Vanbiervliet van de vakbond ACLVB.

Lidl sluit huidige vestigingen

Opvallend genoeg zijn de drie winkels die Lidl overneemt in de buurt van bestaande Lidl-filialen. ‘We willen in de drie gevallen de oude Lidl sluiten en onderbrengen in de Albert Heijns, die in een groter pand zitten’, zegt Isabelle Colbrandt, de woordvoerder van Lidl tegen De Tijd.

Reageer op dit artikel