nieuws

‘DHL gaat food bezorgen voor Amazon’

Buitenland 1230

‘DHL gaat food bezorgen voor Amazon’

BERLIJN – DHL gaat in Duitsland food bezorgen voor Amazon. Het Duitse logistiekbedrijf start in april in Berlijn.

DHL wordt daarmee de exclusieve bezorgpartner van Amazon Fresh in Duitsland, meldt het Duitse Handelsblatt. Na Berlijn moet in razendsnel tempo de dienst ook in de rest van het land worden uitgerold, zo beweert het medium. Zowel DHL als Amazon willen niet reageren op vragen van Handelsblatt.

Toeleverancier in Duitsland

Eerder meldde Lebensmittelzeitung dat supermarktketen Tegut de toeleverancier wordt voor de droge kruidenierswaren in Duitsland. Amazon bevestigde tegen dit blad ook dat de online webgigant start met een beperkt deel van het assortiment dat daarna gestaag wordt uitgebreid.

Amazon Fresh in Londen

Amazon Fresh is sinds vorig jaar actief in Londen. Ook in de Britse hoofdstad koos de dienst voor een bescheiden start. ‘Op basis van klantenervaringen nemen we de tijd om de dienst te optimaliseren’, zei Ajay Kavan van Amazon Fresh toen. Amazon bestiert onder de naam Amazon Fresh sinds 2007 een online service in verse levensmiddelen.

Reageer op dit artikel