nieuws

AH opent winkel aan rand van Brussel

Buitenland 1696

AH opent winkel aan rand van Brussel

WEMMEL – Albert Heijn gaat na lange tijd weer een winkel openen in België. Het gaat deze keer om een supermarkt aan de rand van Brussel.

De winkel krijgt een plek aan de Romeinsesteenweg in Wemmel. Dat melden diverse Belgische media. De gemeente Wemmel grenst aan de Brusselse deelgemeenten Laken en Jette. Ruim de helft van de inwoners is Franstalig. De opening van de winkel werd in februari 2016 al eens aangekondigd, maar door de fusie tussen Ahold en Delhaize is dat tot op heden niet gebeurd. Het wordt de eerste nieuwe Albert Heijn in België sinds afgelopen zomer.

Peeters-Govers stuurt Albert Heijn aan

De nieuwe Albert Heijn wordt aangestuurd door de familie Peeters-Govers. Dat is een bekende partij  voor de Nederlanders. De Antwerpse supermarktketen Peeters-Govers stapte in 2015 met al zijn winkels over naar Albert Heijn. De winkels, allemaal in Antwerpen en omgeving, gingen verder als franchisevestigingen van Albert Heijn.

Ahold Delhaize investeert in AH-formule

Vorige week kondigde Ahold Delhaize aan dat men voorlopig blijft investeren in Albert Heijn in België. Pas in 2019 zal er definitief beslist worden over de toekomst van de Nederlandse formule op Belgisch grondgebied.

Reageer op dit artikel