nieuws

‘Amazon wil met Go-formule naar Europa’

Buitenland 1546

‘Amazon wil met Go-formule naar Europa’

LONDEN – E-commercegigant Amazon komt mogelijk later dit jaar al naar Europa met zijn innovatieve gemaksketen Amazon Go. De onderneming zou op dit moment op zoek zijn naar geschikte panden in het centrum van Londen.

Dat meldt de Sunday Times. Afgelopen december registreerde Amazon de formulenaam al als handelsnaam in het Verenigd Koninkrijk. De Britse krant stelt op basis van bronnen nu dat de zoektocht naar geschikt vastgoed in Londen is begonnen. Daarbij zou Amazon ruim twintig verschillende panen aan het bekijken zijn. Het gaat daarbij om panden in of rond het centrum van de Britse hoofdstad.

Amazon levert al versboodschappen in Londen

Amazon is al langer bezig met een offensief richting de Britse markt, waarbij de hoofdstad de belangrijkste markt vormt. Zo begon het bedrijf uit Seattle halverwege vorig jaar met de levering van versboodschappen. Centraal-Londen is met zijn hoge welvaartsniveau en op gemak ingestelde bewoners één van de grootste markten voor websupermarkten ter wereld. Onder meer Ocado, Tesco, Sainsbury’s en andere bedrijven bezorgen er boodschappen.

Vooralsnog alleen de vestiging in Seattle

Vooralsnog blijft het wachten op officieel nieuws van Amazon over de nieuwe gemaksformule. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Seattle onthoudt zich tegenover de Sunday Times van commentaar. Op dit moment is nog steeds alleen de winkel in Seattle open, maar is deze nog altijd louter toegankelijk voor werknemers van Amazon. Belangrijkste innovatie in de Go-formule is het feit dat de winkel geen kassa’s meer nodig heeft.

Reageer op dit artikel