nieuws

Toch mensen nodig in kassaloze super Amazon

Buitenland 2892

Toch mensen nodig in kassaloze super Amazon

SEATTLE – De kassaloze supermarkt Amazon Go in Seattle heeft achter de schermen soms toch de hulp van mensen nodig om te bepalen welke producten klanten in hun mandje of winkelwagentje leggen.

Dit bevestigt een woordvoerder van Amazon tegenover de Amerikaanse site Recode. Recode ontdekte dat het systeem achter de schermen soms de hulp van mensen inroept om te bepalen of en welk product een klant uit de schappen pakt. ‘Als het ‘vision system’ niet zeker is, wordt een medewerker van de gemakswinkel om bevestiging gevraagd. Dat gebeurt echter slechts in een fractie van  de gevallen’, aldus de woordvoerder van Amazon over de volledig geautomatiseerde supermarkt.

Videobeelden

De woordvoerder wilde niet vertellen hoe vaak het systeem in de begin december geopende winkel de hulp van mensen inroept. Ze wilde alleen zeggen dat het medewerkers van Amazon zijn en dat het ‘in house’ gebeurde en niet op afstand door telewerkers. De hulp wordt waarschijnlijk gegeven aan de hand van videobeelden die worden bekeken, Amazon wilde daar echter verder niet op ingaan.

Camera’s en sensors in Amazon Go

In de winkel van Amazon Go, die vooralsnog alleen toegankelijk is voor medewerkers van het bedrijf, worden de klanten gevolgd met camera’s en sensors. Producten die uit de schappen worden gepakt, worden herkend en automatisch toegevoegd aan de rekening. Klanten hoeven zelf ook geen boodschappen te scannen. Afrekenen gebeurt daarna ook geheel automatisch doordat een betaalkaart van de klant wordt belast.

Computer leert van menselijk ingrijpen

Het is niet ongebruikelijk dat nieuwe technologie na de start de hulp van mensen nodig heeft. Op die manier worden de achterliggende algoritmes verbeterd. Volgens de woordvoerder van Amazon zal daardoor menselijke interventie steeds minder vaak nodig zijn.

Bekijk hier de video waarmee Amazon de winkel introduceert

 

Reageer op dit artikel