nieuws

Jamie Oliver sluit restaurants door Brexit

Buitenland 2975

Jamie Oliver sluit restaurants door Brexit

LONDEN – De Britse tv-kok Jamie Oliver moet zes van zijn Italiaanse restaurants in Groot-Brittannië sluiten.

Oorzaak is economische tegenwind en onzekerheid door de Brexit. Dat zegt topman Simon Blagden van de Jamie Oliver Restaurant Group vrijdag in The Guardian. ‘Dit is een moeilijke tijd voor restauranthouders en de druk en onzekerheid over na de Brexit hebben het alleen nog maar moeilijker gemaakt’, aldus Blagden.

Hoge kosten en weinig bezoekers

De zes vestigingen van Jamie’s Italian moeten de deuren sluiten door stijgende kosten voor ingrediënten en lage bezoekersaantallen. Het restaurantimperium van de tv-kok bestaat behalve uit 42 Italiaanse restaurants in het Verenigd Koninkrijk en 36 vestigingen elders, uit vier andere restaurantconcepten, waaronder een barbecuezaak en de keten Fifteen.

Samenwerking met Jumbo

De Amsterdamse vestiging van Fifteen ging eind november op de fles. De Jamie Oliver Restaurant Group heeft flinke uitbreidingsplannen, voornamelijk over de grens. Alle ondernemingen van Jamie Oliver tezamen, inclusief zijn tv-programma’s en internetvideokanaal, waren in 2015 goed voor een omzet van bijna €185 miljoen. Het grootste deel daarvan kwam van Jamie’s Italian. Vorig jaar lanceerde Jumbo in samenwerking met de tv-kok een maaltijdenlijn.

Reageer op dit artikel