nieuws

AH kan geen koper voor Belgische winkels vinden

Buitenland 2522

AH kan geen koper voor Belgische winkels vinden

ANTWERPEN – Albert Heijn slaagt er niet in om acht winkels te verkopen zoals de Belgische Mededingingsautoriteit eist vanwege de fusie met Delhaize.

Doordat Albert Heijn er niet in slaagt de winkels te verkopen, zijn Ahold en Delhaize weliswaar wereldwijd, maar in België  nog niet gefuseerd. De fusie kan daar nog geen doorgang vinden omdat niet is voldaan aan deze voorwaarde van de Belgische Mededingingsautoriteit. Dat de uitblijvende verkoop de fusie belemmert, wordt in de Gazet van Antwerpen bevestigd door Maud van Gaal, woordvoerder van Ahold Delhaize. ‘Eerst moeten we de voorwaarden van de Mededingingsautoriteit vervullen.’

AH nog geen enkel filiaal verkocht

AH is er na bijna een jaar zelfs nog niet in geslaagd om ook maar een van de acht aangewezen filialen te verkopen aan een andere supermarktketen. Daaronder vallen supermarkten zoals het AH-filiaal op de prestigieuze Antwerpse Groenplaats en aan het Kiel in Antwerpen. Concurrenten zoals  Carrefour en Colruyt zouden geen plannen of belangstelling hebben voor de AH- filialen die verkocht moeten worden.

Samenwerking goed

AH laat aan de krant weten dat het om juridische redenen weinig commentaar kan geven aangaande de verkoop van de acht filialen. ‘Ik kan alleen zeggen dat het proces loopt en dat we goed samenwerken met de Belgische Mededingingsautoriteit’, zegt Sally Herygers, woordvoerder van Albert Heijn in België.

Onrust onder medewerkers

Bijna een jaar na de bekendmaking van de fusie, zorgt de stagnerende verkoop van de filialen, voor onrust onder de medewerkers van de winkels. ‘De onzekerheid maakt ons zo moe. De frustratie bij het personeel is groot’, klaagt een van de medewerkers in de krant. Die levert ook commentaar op het hoge percentage tijdelijke krachten.  Die zouden weinig gemotiveerd zijn. ‘Groenten verdorren en vlees ligt soms tot na de vervaldatum in de winkelrekken.’

AH blijft investeren in winkels

De stagnerende verkoop betekent volgens Herygers ook niet dat AH niet meer investeert in de acht winkels en de medewerkers. Ze erkent dat er tijdelijke krachten worden ingezet. ‘We werken inderdaad met een percentage aan interimkrachten, maar die mensen worden goed opgeleid.’

Reageer op dit artikel