nieuws

Rappers eisen miljoenen van Walmart

Buitenland 1809

Rappers eisen miljoenen van Walmart

BENTONVILLE – De Amerikaanse rapgroep Run-DMC is op ramkoers met retailreus Walmart.

De rappers eisen €47 miljoen van de supermarktketen en Amazon vanwege het schenden van auteursrechten. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Amazon en de webwinkel van Walmart zouden onder andere het logo en de naam van de rapformatie hebben gebruikt, zodat het leek alsof de groep achter de promotie zat.

Hoedjes en zonnebrillen

Het gaat volgens de advocaten van de rappers om producten die lijken op accessoires waarmee Run-DMC beroemd is geworden, zoals hoedjes en zonnebrillen. De formatie beweert dat Amazon en Walmart op deze manier willen meeliften op de naam en het succes van de band.

Contract met Adidas

Run-DMC begon in 1981 en werd bij het grote publiek beroemd door een samenwerking met de rockgroep Aerosmith. Ook de kledingstijl droeg bij aan het succes. Zo sloot de formatie een contract ter waarde van 1,6 miljoen dollar met Adidas.  Het sportmerk bracht de klassieke witte sneakers met zwarte strepen, die de rappers droegen, opnieuw uit met de merknaam Run-DMC. Zowel Amazon als Walmart hebben nog niet gereageerd op de aanklacht.

Reageer op dit artikel