nieuws

Oud voetbalprof kiest super boven trainerschap

Buitenland 3275

Oud voetbalprof kiest super boven trainerschap
Oud profvoetballers Holger Stanislawski (l) en Alexander Laas in hun Rewe-franchise. Foto: Facebook

HAMBURG – De Duitse oud voetbalprofessional Holger Stanislawski verkiest zijn Rewe-franchisevestiging boven het trainerschap van een voetbalclub in de Duitse Bundesliga.

Naar verluidt was hij de belangrijkste kandidaat om bij SV Darmstadt 98 aan de slag te gaan. De hekkensluiter van de Bundsliga is sinds 5 december op zoek naar een nieuwe coach. De oud-voetballer van cultclub FC St.Pauli zou nee tegen het aanbod hebben gezegd omdat hij zich volledig zou willen focussen op zijn Rewe-franchise in Hamburg. Dit meldde boulevardkrant Bild. Deze winkel baat hij samen met Alexander Laas uit, ook een oud-profvoetballer, maar dan van Bundesligaclub  HSV Hamburg.  Stanislawski ontkende later overigens dat zijn ‘nein’ iets met zijn supermarkt te maken had, maar dat zijn hart en verstand niet voor 100 procent achter het trainerschap staan.

Sinds 2014 in Rewe supermarkt

Stanislawski en Laas namen de supermarkt in het Hamburgse stadsdeel  Winterhude in 2014 over. De twee maken flink gebruik van hun naamsbekendheid, de winkel draagt de naam van beide voetballers: Rewe Center Stanislawski & Laas. Ook op de Facebookpagina van de winkel zijn hun foto’s geregeld terug te vinden. Naast zijn ondernemerschap is Stanislawski voetbalanalist bij de Duitse televisie.

Carrière

De voormalige voetbalprof speelde als voetballer zijn hele carrière bij cultclub FC St.Pauli, na HSV de tweede club van havenstad Hamburg. Na zijn voetbalcarrière ging hij daar als jeugdtrainer aan de slag om later hoofdtrainer te worden. Vervolgens trainde hij ook voetbalclubs TSG 1899 Hoffenheim en 1. FC Köln.

Reageer op dit artikel