nieuws

Lidl test on/offline winkelconcept in Berlijn

Buitenland 2435

Lidl test on/offline winkelconcept in Berlijn

BERLIJN – Lidl opent in Berlijn onder de naam Lidl Express een testwinkel met een smaller assortiment producten en het afhalen van online bestelde boodschappen.

De winkel krijgt een breed aanbod aan convenience-producten. Dat aanbod aan vers en convenience wordt gecombineerd met een afhaalpunt voor online bestelde boodschappen. Voor de klanten zijn er naast het afhaalpunt snelle Express-kassa’s.

Lidl Express

Lidl wil onder de naam Express zijn multichannel strategie uitbouwen,  meldt Lebensmittelzeitung. De eerste vestiging van het nieuwe concept komt in een ouder en wat kleiner Lidl-filiaal in Berlijn. Lidl kondigde in oktober al aan dat het vers zoals agf  en diepvriesassortiment online wilde gaan aanbieden en dat een test in december zou starten.

Bestelsite in testfase

De site waar klanten kunnen bestellen, is volgens Lebensmittelzeitung op dit moment in de testfase. Lidl neemt momenteel ook steeds meer levensmiddelen in zijn Duitse online winkel op, maar tot  nu toe is afgezien van verse producten. Wat voor d elocatie in Berlijn spreekt is dat Lidl daar het E-commerce fullfilmentcenter heeft voor de Duitse markt. Vandaaruit zou ook het testfiliaal beleverd kunnen worden. Het online dc nam naar verluidt de laatse weken al extra medewerkers aan.

Het is Lidl ernst met online

Dat het Lidl ernst is met zijn online strategie blikt volgens Lebensmittelzeitung ook uit wijzigingen in de organisatie. Naast het Gesellschaft Lidl E-Commerce International is ook een apart bedrijf voor de Duitse e-commerce activiteiten opgericht.

Reageer op dit artikel