nieuws

Gemakswinkels Amazon hebben geen kassa’s

Buitenland 3028

Gemakswinkels Amazon hebben geen kassa’s

SEATTLE – De keten van gemakswinkels in levensmiddelen die online gigant Amazon gaat starten gaat Amazon Go heten. Het bedrijf gaat nieuwe technieken inzetten om kassa’s overbodig te maken en rijen in de winkels te voorkomen.

De eerste winkel, in het centrum van Seattle, is inmiddels open, al is deze vooralsnog alleen toegankelijk voor werknemers van de grootste e-commerce-onderneming ter wereld. Amazon heeft zijn hoofdkwartier in de Amerikaanse stad. Naar verwachting wordt de winkel vroeg in 2017 toegankelijk voor het grote publiek. Het belangrijkste verschil met bestaande winkels is de volledige afwezigheid van kassa’s.

Alles loopt via een app op de telefoon

Het afrekenen gebeurt volledig via de nieuwe Amazon Go-app. Klanten openen de app op hun telefoon als ze de winkel binnenkomen en melden zich aan door de telefoon tegen een scanner aan te houden. Iedere keer als een klant daarna een artikel oppakt wordt deze automatisch toegevoegd aan de app. Wanneer het artikel vervolgens wordt teruggezet, wordt deze ook weer automatisch verwijderd.

Assortiment met de nadruk op gemaksproducten

Zodra de klant de winkel verlaat, wordt via de app automatisch afgerekend via hun Amazon.com-account. De e-tailer heeft een video op zijn website gezet om de techniek te verklaren. Het assortiment van de winkel bestaat uit kant-en-klare maaltijden, toetjes en snacks die ter plekke door koks worden bereid. Daarnaast is er een basisassortiment vers en kruidenierswaren aanwezig. Ook zet Amazon in op maaltijdkits, waarmee in een handomdraai een maaltijd voor twee personen op tafel kan worden gezet.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel