nieuws

Amazon bezig met dc in zeppelin

Buitenland 2076

Amazon bezig met dc in zeppelin

NEW YORK – Online gigant Amazon heeft plannen voor een distributiecentrum in de lucht.

De webwinkel heeft octrooi aangevraagd voor het creëren van een fulfillmentcenter in een zeppelin. Dat meldt Emerce.nl. Dankzij het zwevende warenhuis kunnen drones worden bevoorraad die vervolgens de bestellingen bezorgen.

Drones bezorgen bij sportevenementen

In de zeppelin wordt ruimte gemaakt voor artikelen die veel besteld worden. Zo zouden deze zeppelins onder meer kunnen worden ingezet bij grote sportevenementen. Amazon test al enige tijd bezorgdrones, maar loopt tegen beperkingen aan. Zo wordt het luchtruim in de Verenigde Staten voorlopig nog niet vrijgegeven voor commerciële vluchten.

Amazon werkt samen met regering UK

In juli van dit jaar werd in de Britse media gemeld dat Amazon in samenwerking met de Britse regering bezorging met behulp van drones wil testen. De online gigant kwam eerder deze maand ook in het nieuws door te melden dat het een winkelconcept zonder kassa’s gaat testen in Seattle.

Reageer op dit artikel