nieuws

Aldi Süd laat klanten extra pinnen

Buitenland 3076

Aldi Süd laat klanten extra pinnen
Klanten van Aldi Süd mogen voortaan tot €200 extra pinnen. Foto: Aldi Süd

MÜLHEIM AN DER RÜHR – Klanten van Aldi Süd mogen voortaan tot €200 extra contant geld bijpinnen.

Klanten van de filialen van Aldi Süd in Duitsland mogen voortaan tot €200 extra pinnen. Het extra gepinde geld wordt cash uitbetaald. Aldi rekent daardoor geen kosten. Dat maakte de discounter gisteren in een persbericht bekend.

Extra service Aldi Süd

Aldi schrijft in het persbericht op deze manier zijn klanten tijd te willen besparen. ‘Daarom hebben we besloten deze service in te voeren. De zoektocht naar een geldautomaat is vanaf nu afgelopen, want je kunt voor contant geld nu ook bij Aldi terecht’, aldus Martin Lange, nationaal it-manager van  de keten. Om extra te mogen pinnen dienen de klanten wel voor minimaal €20 te besteden aan boodschappen.

Aldi: niet mogelijk met creditcards

Klanten moeten bij de kassa aan te geven of en hoeveel cash ze willen ‘opnemen’. Vervolgens kunnen ze met hun bankpas betalen. Hoewel Aldi Süd betaling met creditcards van American Express, Visa en MasterCard accepteert, mag met deze kaarten niet extra worden gepind. Blijkbaar is het percentage kosten dat deze kaarten rekenen te hoog om de service te kunnen verlenen als er geen extra besteding tegenover staat.

Aldi Süd en Nord

Zowel Aldi Süd als Aldi Nord sleutelen aan hun concept. Beide formules zijn onder meer druk in de weer met testwinkels en zetten stappen richting het midden van de markt. Het verlenen van meer service lijkt daar onderdeel van te zijn.

Reageer op dit artikel