nieuws

Ahold Delhaize sluit deal over lonen Tsjechië

Buitenland 1963

Ahold Delhaize sluit deal over lonen Tsjechië

PRAAG – Supermarktconcern Ahold Delhaize geeft zijn werknemers in Tsjechië volgend jaar gemiddeld 8,5 procent loonsverhoging. Bovendien wordt hun kerstbonus dit jaar ruimschoots verdrievoudigd tot omgerekend zo’n €37.

Dat zeiden vertegenwoordigers van de vakbonden vrijdag tegen Tsjechische media.

Premier Tsjechië riep op tot betere lonen

Ahold Delhaize heeft onder de naam Albert ruim 330 winkels in Tsjechië. Daar werken in totaal zo’n 15.000 mensen. De Tsjechische premier Bohuslav Sobotka deed vorige week via Twitter een oproep aan het supermarktconcern om die werknemers beter te gaan betalen.

Ahold Delhaize al in gesprek

Het bedrijf liet eerder al weten dat het met de vakbonden in Tsjechië in gesprek was over loonsverhoging. Die onderhandelingen hebben een akkoord opgeleverd waar de bonden tevreden mee zijn. Ook de minister-president is in zijn nopjes, liet hij opnieuw via Twitter weten.

Reageer op dit artikel