nieuws

Toekomst Kaiser’s onzeker

Buitenland 1518

Toekomst Kaiser’s onzeker

MÜLLHEIM – De toekomst van de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann is nog altijd uiterst onzeker.

De onderhandelingen tussen concurrenten Edeka en Rewe over een verdeling van filialen van het noodlijdende bedrijf zijn maandag opnieuw opgeschort, zo meldden bronnen rond de onderhandelingen, zo meldt het ANP.

Langer in zwaar weer

Kaiser’s Tengelmann verkeert al langer in zwaar weer en besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan concurrent Edeka. Die deal werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd beperkt.

Verkoop teruggedraaid

De Duitse overheid draaide dat besluit vervolgens terug uit vrees voor het verlies van veel banen, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk. Vorige week werd al vergeefs op een akkoord tussen de strijdende partijen gerekend. Blijft een akkoord uit, dan staan duizenden banen op de tocht. Edeka en Rewe praten woensdag verder.

Reageer op dit artikel