nieuws

Spar breidt uit naar Thailand

Buitenland 2145

Spar breidt uit naar Thailand

BANGKOK – Spar International heeft een overeenkomst gesloten met Bangchak Retail Company over de opening van zo’n driehonderd vestigingen in Thailand. Hiermee is een totale investering van €102 miljoen gemoeid.

Dat meldt Spar International in een persbericht. Nog dit jaar gaan er zeven gemaks- en buurtwinkels open, waarna er de komende vijf jaar jaarlijks tussen de vijftig en zeventig nieuwe winkels moeten worden toegevoegd. In 2020 verwacht Bangchak Retail Company met zijn Spar-winkels een omzet van €260 miljoen te realiseren.

Snelle groei van Spar in Azië

Tobias Wasmuht van Spar International is in zijn nopjes met de nieuwe uitbreiding. ‘In de afgelopen tien jaar is Spar steeds sterker geworden in Aziatische slutelmarkten. We hebben vandaag de dag een multi-format aanwezigheid met hypermarkten, supermarkten, gemakswinkels en webshops in China, India en Indonesië. De lancering van Spar in Thailand in samenwerking met BCR is een aanzienlijke en belangrijke stap vooruit in de voortgaande expansie van Spar in Aziatische markten.’

Inmiddels ruim twaalfduizend Spar-winkels

Spar International heeft ruim twaalfduizend winkels wereldwijd die gezamenlijk goed zijn voor een omzet van €33 miljard. De van oorsprong Nederlandse formule wordt door Spar International steeds met behulp van lokale partners uitgerold.

Reageer op dit artikel