nieuws

Online omzet Walmart stijgt 20 procent

Buitenland 1073

Online omzet Walmart stijgt 20 procent

BENTONVILLE – De omzet uit onlineverkopen steeg bij Walmart in het derde kwartaal met ruim 20 procent, onder meer door de aankoop van webwinkelbedrijf Jet.com.

De focus op online shoppen en verbeterde winkels legt de Amerikaanse retailgigant geen windeieren. Het grootste winkelbedrijf ter wereld overtrof de verwachtingen van analisten in het derde kwartaal en verhoogde zijn verwachtingen voor winst in het hele jaar.

Bezoek fysieke winkels steeg ook

De omzet uit onlineverkopen steeg met ruim 20 procent, tegenover een stijging van 12 procent een kwartaal eerder. Daarnaast zorgden de opgeknapte winkels en verbeterde service ervoor dat ook het bezoek aan de fysieke winkels steeg.

Omzet steeg met een fractie

De nettowinst kwam in het kwartaal dat eindigde op 31 oktober uit op 3 miljard dollar. Dat was 4 procent minder dan een jaar eerder. Maar de winst per aandeel kwam met 0,98 dollar wel hoger uit dan de 0,96 dollar waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. De omzet steeg met een fractie tot 118 miljard dollar.

Walmart vertrouwt op momentum

Voor het belangrijke feestseizoen rekent Walmart erop dat het momentum zich voortzet. De verwachtingen voor de jaarwinst zijn licht aangepast naar 4,20 tot 4,35 dollar per aandeel, waar eerder de onderkant van de bandbreedte op 4,15 dollar was gezet.

Reageer op dit artikel