nieuws

Corona-oprichter geeft miljoenen aan dorp

Buitenland 1991

Corona-oprichter geeft miljoenen aan dorp

CEREZALES DEL CONDADO – De tachtig inwoners van het Spaanse dorp Cerezales del Condado zijn dronken van geluk.

Antonino Fernandez, een van de oprichters van biermerk Corona, is onlangs overleden op 99-jarige leeftijd. Nu blijkt dat hij naast zijn familieleden, ook de inwoners van zijn geboortedorp Cerezales heeft opgenomen in zijn testament. De tachtig inwoners kunnen samen een bedrag van $210 miljoen verdelen.

Kan niet zonder Corona-man

Fernandez werd op 13 december 1917 geboren in het dorp in het noorden van Spanje. In zijn geboortedorp zijn ze de succesvolle biermagnaat niet vergeten. ‘Ik weet niet wat we zouden doen zonder Antonino’, zegt Maximino Sanchez, de uitbater van de enige bar in het dorp, in de krant Diario de León. Maximino kreeg $2,5 miljoen van Fernández.

Miljoenen voor cultuur

De Corona-oprichter was een bekende filantroop in Spanje. Hij werd geëerd door de voormalige koning van Spanje, Juan Carlos. Cerezales kreeg dankzij de erfenis van de biermagnaat onder meer een nieuw cultuurcentrum en een deel van het geld gaat ook naar een lokale non-profitorganisatie met 300 werknemers.

Corona populair buiten Mexico

Fernandez zat vanaf 1971 in het management van het bedrijf. Hij zorgde er niet alleen voor dat Corona het populairste bier van Mexico werd, ook was hij mede verantwoordelijk voor het buitenlandse succes van het product. Corona Extra is het tweede meest geïmporteerde bier in de VS.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel