nieuws

Walmart test afhaaltoren in thuisbasis

Buitenland 953

Walmart test afhaaltoren in thuisbasis

BENTONVILLE – Walmart test een afhaaltoren in een winkel in zijn thuisbasis Bentonville.

De immense automaat voor online bestellingen is dermate groot dat een deel van het plafond moest worden verwijderd, zo blijkt uit een foto op de website businessinsider.nl.

Klant krijgt bonnetje voor afhalen

Het apparaat werkt als volgt: Wanneer een klant een online bestelling wil afhalen in de winkel, krijgt hij eerst een bonnetje met een afhaalnummer. Eenmaal bij de toren moet de bon in het gevaarte worden ingevoerd. Vervolgens spuugt de toren, net als een cola-automaat, de bestelling uit. Klanten zien de automaat direct na binnenkomst.

Afhaaltoren beter dan kluisjes

Volgens Business Insider heeft de toren een aantal voordelen in vergelijking met afhaalkluisjes. Er kunnen vanzelfsprekend meer bestellingen in en ook de omvang van de orders is in het geval van de toren geen probleem.

Walmart wacht op feedback

Walmart zegt in een reactie dat er nog te weinig feedback is van klanten om te beoordelen of de test een succes is. ‘We weten dat snelheid en gemak erg belangrijk zijn voor onze klanten. We zijn als bedrijf erg enthousiast over het feit dat we één van de eersten zijn die dit concept testen’, zegt een woordvoerder van de Amerikaanse retailgigant.

Reageer op dit artikel