nieuws

Frans Muller tijdelijk ceo Delhaize America

Buitenland 1847

Frans Muller tijdelijk ceo Delhaize America

WASHINGTON – Frans Muller, plaatsvervangend ceo van Ahold Delhaize, is de komende tijd ceo van Delhaize America.

Dat is één van de gevolgen van wisselingen in de top van Ahold USA. Ceo James McCann van Ahold USA vertrekt met onmiddellijke ingang als bestuurder van het supermarktbedrijf. Dat heeft Ahold Delhaize woensdag bekendgemaakt.

Opvolger ceo Delhaize America

De reden van McCanns vertrek wordt niet verteld. McCann wordt opgevolgd door Kevin Holt. Hij is op dit moment ceo van Delhaize America (Food Lion, Hannaford) en net als McCann lid van de raad van bestuur van Ahold Delhaize.

Muller vult vacature tijdelijk in

De vacature die ontstaat door de overstap van Holt naar Ahold USA, wordt tijdelijk ingevuld door Frans Muller. Muller, plaatsvervangend ceo van Ahold Delhaize, is zodoende tijdelijk ceo van Delhaize America.

Adviserende rol McCann

McCann begon vijf jaar geleden bij Ahold als chief commercial officer. Twee jaar later werd hij als ceo verantwoordelijk voor de Amerikaanse activiteiten van Ahold. Volgens een persverklaring zal hij de komende maanden een adviserende rol vervullen.

Loopbaan Frans Muller bij Delhaize

Frans Muller trad op 8 november 2013 aan als topman bij Delhaize. Hij was de opvolger van Pierre-Olivier Beckers die sinds 1999 die rol vervulde. Muller maakte de overstap naar Delhaize van de Duitse retailgigant Metro, waar hij lid was van de hoofddirectie. Daarvoor was hij onder meer de baas bij Makro in Nederland.

Reageer op dit artikel