nieuws

Colruyt werkt aan ‘geheim’ nieuw concept

Buitenland 1604

Colruyt werkt aan ‘geheim’ nieuw concept

OPWIJK – De Colruyt Group werkt in de Belgische plaats Opwijk aan een winkel die volgens een geheel nieuwe formule ingericht zou zijn.

De winkel moet komen op de plek waar momenteel nog een Okay-supermarkt (eveneens een formule van Colruyt) is gevestigd, meldt Het Laatste Nieuws.

Colruyt wil weinig kwijt

Colruyt wil niet te veel kwijt over het nieuwe concept, wel is duidelijk dat het de eerste vestiging van een nieuwe supermarktformule moet worden. Volgens ingewijden moet het nieuwe concept van Colruyt qua winkelomvang komen tussen de kleine buurtwinkels van Okay en de grote Colruyt-vestigingen. Onbekend is nog hoe de formule gaat heten. ‘Het is nog te vroeg om het nieuwe winkelconcept bekend te maken’, zegt woordvoerder Patti Verdoodt van Colruyt tegen de Belgische krant. ‘We gaan met een gloednieuwe formule werken, waardoor we ook een betere dienstverlening kunnen bieden. De Okay in Opwijk is een succesverhaal en dat is meteen ook de reden waarom we hier een grotere winkel willen bouwen. Maar details geven we niet vrij. Dat is voor later.’

Vergunning kan snel worden verleend

Volgende week keurt de gemeente in principe een planologisch attest goed, waarna een vergunning aangevraagd kan worden. Wanneer die wordt verleend, kan de bouw beginnen. Een lokale bestuurder zegt tegen Het Laatste Nieuws dat Colruyt in de nieuwe winkel meer mensen te werk stelt. Ook gaat de buurt erop vooruit qua laden en lossen, dit zal niet langer langs de straat gebeuren, maar op het terrein van de winkel zelf.

Reageer op dit artikel