nieuws

Carrefour introduceert digitale wachtrij

Buitenland 1213

Carrefour introduceert digitale wachtrij

PARIJS – Klanten van een filiaal van Carrefour in Parijs hoeven niet meer in de rij te staan om af te rekenen.

Dat kan omdat Carrefour in een filiaal in Charenton-le-Pont (net buiten de périferique) van start is gegaan met een proef met de app ‘JeFile’, zo meldt RTL Z. Klanten die in die supermarkt boodschappen doen, kunnen op hun mobiele telefoon aansluiten bij de kassa, zodat ze bij het afrekenen niet meer hoeven te wachten. Ze kunnen op hun telefoon ook zien hoeveel andere wachtenden er nog voor hen zijn.

Berichtje

Vijf minuten voordat ze aan de beurt zijn, krijgen de klanten een berichtje op hun mobiel. Ze kunnen dan nog om 10 minuten extra vragen als ze nog niet klaar zijn met de boodschappen. Volgens de krant Le Parisien hebben al 750 mensen gebruik gemaakt van de app.

Wisselende reacties

De reacties op de test zijn wisselend. Sommige klanten vinden het vervelend dat er een speciale kassa vrij is gemaakt voor de proef. dat betekent immers dat de overige klanten het met minder afrekenpunten moeten doen.

Kosten vaag

De app is gebouwd door Franse ontwikkelaars die het promoten als een makkelijke manier om de wachttijd te optimaliseren. Wat precies de kosten zijn van het systeem blijft vaag. Ook de is niet duidelijk hoe tevreden klanten zijn die aan de test meedoen. Carrefour experimenteerde vorig jaar in België ook al met een systeem om wachtrijen te bekorten.

Reageer op dit artikel