nieuws

AH-producten in Delhaize-winkels

Buitenland 1906

AH-producten in Delhaize-winkels

BRUSSEL – Delhaize verkoopt de komende tijd producten van het huismerk van Albert Heijn.

De Belgische supermarktketen heeft sinds vorige week een display met AH-producten in verschillende winkels staan. Het gaat hierbij om biologisch assortiment van de Nederlandse marktleider en typisch Nederlands assortiment, voorzien van het AH-merk, zoals fruithagelslag en kleine stroopwafels.

Belgische producten bij Albert Heijn

Albert Heijn startte begin september met de verkoop van dertig Belgische producten van Delhaize. In de aanloop naar die introductie organiseerde de formule een winkelsafari. Vijftig AH-klanten gingen met de formule mee naar een Delhaize om daar producten uit te kiezen. Een deel van het assortiment werd vervolgens vier weken lang verkocht in de Nederlandse AH-vestigingen.

Delhaize zet geen klanten in

Delhaize heeft in tegenstelling tot Albert Heijn geen klanten ingezet voor de selectie van het assortiment. ‘We hebben gekeken naar welke producten van Albert Heijn eruit springen en nog ontbreken in ons assortiment’, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver tegen het Belgische Gondola.be.

Buren Delhaize hebben goede smaak

Volgens Dekelver gaat het om een test. Het assortiment wordt gepresenteerd in een display, waarop de tekst ‘onze buren hebben goede smaak’ staat. De bio-producten zijn in heel het land beschikbaar, maar het typisch Nederlandse assortiment alleen in Vlaanderen.

Reageer op dit artikel