nieuws

Einde Kaiser’s Tengelmann in zicht

Buitenland 1500

Einde Kaiser’s Tengelmann in zicht

BERLIJN – De kans dat Kaiser’s Tengelmann ophoudt te bestaan is een stuk groter geworden.

Gesprekken over een verdeling van ruim vierhonderd filialen onder de concurrentie liepen donderdagavond op niets uit. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt.

Filialen Kaiser’s Tengelmann in verkoop

Tengelmann besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan concurrent Edeka. Die deal werd vervolgens tegengehouden door de mededingingsautoriteiten. De Duitse overheid draaide dat besluit echter terug, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk.

Top van Tengelmann, Edeka en Rewe

De top van Tengelmann, Edeka en Rewe probeerden de patstelling donderdagavond samen met vertegenwoordigers van de vakbonden te doorbreken. Dat gesprek verliep volgens de betrokkenen constructief, maar concrete vooruitgang of een datum voor verder overleg werd niet gemeld.

Garantie banen 15.000 werknemers

Rewe wil een verdeling van de filialen onder diverse Duitse supermarktbedrijven. Daarbij is de supermarktketen bereid de banen van alle werknemers (15.000) die het overneemt te garanderen, zoals de Duitse regering heeft geëist. De ondernemingsraad van Tengelmann blijft echter inzetten op de voortzetting van het bedrijf in zijn huidige vorm, terwijl de topman van Tengelmann juist heeft gedreigd de stekker helemaal uit het bedrijf te trekken als er niet snel een oplossing komt.

Reageer op dit artikel