nieuws

Edeka-supermarktmanager slaat winkeldief dood

Buitenland 2594

Edeka-supermarktmanager slaat winkeldief dood

BERLIJN – De manager van een vestiging van Edeka in Berlijn zou een winkeldief zodanig hebben verwond, dat deze later overleed.

De supermarktmanager en een andere leidinggevende van het filiaal in de wijk Lichtenberg in Berlijn zijn door de politie gearresteerd, meldt de Duitse boulevardkrant Bild. Ze worden er mogelijk van verdacht een winkeldief zodanig te hebben geslagen dat die drie dagen later overleed aan zware verwondingen aan het hoofd. De politie heeft bovendien met 40 man sporenonderzoek verricht in het Edeka-filiaal dat in het station Lichtenberg is gevestigd.

Betrapt op diefstal

De winkeldief zou de verwondingen  17 september hebben opgelopen nadat hij in het Edeka-filiaal was betrapt op diefstal. In plaats van de man, een 34-jarige Moldaviër, aan de politie over te dragen, zou de 29-jarige filiaalmanager hem hebben mishandeld.

Te laat naar ziekenhuis

Twee dagen na het incident ging de Moldaviër naar een arts waar hij klaagde over zware hoofdpijn. Hij vertelde twee dagen daarvoor te zijn geslagen nadat hij in het Edeka-filiaal was betrapt. De arts liet de man direct opnemen in het ziekenhuis. Dat was tevergeefs, zijn verwondingen bleken zo zwaar dat de winkeldief een dag later overleed.

Vaker mishandeling in Edeka-filiaal

Volgens diverse getuigen is het niet de eerste keer dat winkeldieven hard worden aangepakt door medewerkers van het Edeka-filiaal. In het verleden zouden er eerder mishandelingen hebben plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel