nieuws

Delhaize gaat voortaan zelf thuisbezorgen

Buitenland 2508

Delhaize gaat voortaan zelf thuisbezorgen

BRUSSEL – Delhaize gaat voortaan online bestelde boodschappen zelf thuisbezorgen. De fusiepartner van AH integreert daartoe bezorgdienst CaddyHome in de eigen website.

Klanten konden tot nu toe hun bij Delhaize online bestelde boodschappen vooral afhalen, meldt Metro.be. Thuisbezorgen was wel mogelijk, maar dat gebeurde dan via de relatief onbekende en kleinschalige bestel- en bezorgdienst Caddyhome, een dochter van Delhaize. Die dienst is nu samengevoegd met de webwinkel van Delhaize, zo is te zien op Delhaize.be De fusiepartner van AH hoopt zo dat meer klanten hun boodschappen thuis laten bezorgen. De dienst wordt vooralsnog in tien regio’s, waaronder de grote steden aangeboden.

Zelfde assortiment als in winkels

Klanten kunnen  bij het bestellen van hun boodschappen op Delhaize.be er voortaan voor kiezen om voor €9,95 de boodschappen thuisbezorgd te krijgen. Bij aanschaf van het ‘Product van de week’ bedragen de bezorgkosten €5,45. Afrekenen kan alleen per bank- of creditcard, bezorgers accepteren geen cashgeld. De online service biedt vrijwel hetzelfde assortiment als de winkels. ‘In een doorsnee Delhaize kan de consument zo’n 15.000 producten vinden, dat is ongeveer evenveel als wat we online aanbieden’, aldus woordvoerder Roel Dekelver in De Tijd.

Eerste in grootschalig thuisbezorgen

Delhaize is de eerste grote retailer in België die op deze schaal thuisbezorgen aanbiedt. Concurrent Carrefour bezorgt in samenwerking met Bpost in Brussel en Antwerpen. Ook Lidl heeft sinds enkele maanden een webwinkel die thuisbezorgt, maar daarbij gaat het niet om levensmiddelen maar om non-food. AH biedt in België tot nu toe alleen een afhaalservice aan in zes vestigingen.

Reageer op dit artikel