nieuws

Amazon lanceert drive-in supermarkten

Buitenland 1220

Amazon lanceert drive-in supermarkten

SEATTLE – Amazon is in de USA bezig met de ontwikkeling van drive-in supermarkten.

De online retailgigant bouwt op dit moment aan een vestiging in Seattle, zo blijkt volgens documenten die in handen zijn van geekwire.com. In de documenten wordt de naam ‘Project X’ gebruikt, maar de overheden in Seattle bevestigen dat Amazon een winkel gaat openen. Amazon zelf wil niets bevestigen.

Parkeerplaatsen in drive-in

De drive-in supermarkt in Seattle heeft straks de beschikking over acht parkeerplaatsen. Klanten kunnen na aankomst ervoor kiezen om in de auto te blijven zitten en een medewerker van Amazon het werk te laten doen, of zelf de bestelling ophalen in de vestiging. Ook is het mogelijk om in de drive-in een online bestelling te plaatsen via een tablet.

Klant moet vijf minuten wachten bij Amazon-winkel

Tijdens piekuren zullen maximaal vijftien medewerkers aan het werk zijn. Drie tot vijf personen staan op de loonlijst om de boodschappen naar de auto’s te brengen. De gemiddelde wachttijd voor de klant bedraagt vijf minuten. De drive-in supers zijn tussen zeven uur in de ochtend en tien uur ’s avonds geopend. Ook zijn er plannen voor een drive-in in de omgeving van San Francisco.

Reageer op dit artikel