nieuws

Aldi UK investeert €345 miljoen in winkels

Buitenland 1014

Aldi UK investeert €345 miljoen in winkels

LONDEN – Aldi UK gaat volgend jaar €345 miljoen investeren in zijn bestaande winkelbestand.

Dat meldde de discounter vandaag bij het bekendmaken van de omzetcijfers over 2015. Aldi UK heeft de omzet dat jaar met twaalf procent zien stijgen naar een recordbedrag van 7,7 miljard pond. Het marktaandeel van de discounter in het land bedraagt inmiddels 6,2 procent.

Zeventig nieuwe winkels in UK

De nieuwe investeringen in 2017 moeten nog meer klanten naar de winkels lokken. Ook wil de formule dat jaar 70 nieuwe winkels openen. Aldi UK mikt naar eigen zeggen 1000 vestigingen in het jaar 2022. Op dit moment heeft de discounter 785 winkels in de UK en Ierland

Omzet verdubbeld in drie jaar tijd

Aldi en zijn Duitse rivaal Lidl hebben de afgelopen drie jaar stevig huisgehouden in de Britse supermarktsector. Vooral door in te zetten op imagoverbetering, zag Aldi zijn Britse omzet in drie jaar tijd meer dan verdubbelen.

Verse producten, alcohol en gemaksproducten

Volgens Matthew Barnes, ceo of Aldi UK en Ierland, zullen de investeringen worden gebruikt voor het moderniseren van 100 bestaande winkels. Binnen het nieuwe format is onder meer aandacht gegeven aan het verbeteren van de afdelingen verse producten, alcohol en gemaksproducten.

Groot aantal nieuwe klanten

Aldi UK heeft vorig jaar 536 miljoen pond geïnvesteerd in met name het openen van nieuwe winkels en het verbeteren van het distributienetwerk. Hierdoor heeft de formule naar eigen zeggen 761.000 nieuwe klanten mogen verwelkomen.

Reageer op dit artikel