nieuws

Aldi Süd en Nord maken eerste reclame samen

Buitenland 3224

Aldi Süd en Nord maken eerste reclame samen

ESSEN/MÜLHEIM – Aldi Süd en Aldi Nord gaan, voor het eerst sinds de oprichting van de bedrijven, samen radio en tv-reclame maken.

De twee discounters starten een Duitsland-brede campagne, meldt het Duitse vakblad Lebensmittelzeitung. ‘Twee ondernemingen, één boodschap’ is het devies. De gezamenlijke campagne is bedoeld om het imago van Aldi Süd en Nord te verbeteren en om gezamenlijk een vuist te maken tegen concurrent Lidl.

Einfach ist mehr

De slogan van de reclame luidt ‘ Einfach ist mehr’. ‘Eenvoud, omdat het antwoord op die vraag of ik me dat als klant kan veroorloven altijd ja is’, verklaart Aldi. En ook: ‘Eenvoud omdat we geen rechtsdraaiende spaghetti uit de Himalya bieden, maar gewoon spaghetti.’ De slogan ‘Einfach ist mehr’ zal ook met dezelfde presentatie in filialen van beide ketens zijn te zien, alleen het logo zal verschillen. De campagne wordt bovendien ondersteund door de website Einfach-ist-mehr.de, waarop Aldi uitleg geeft.

Ook tv-primeur Aldi Nord en Aldi Süd

Vanaf zondag wordt de gezamenlijke campagne op radio en tv uitgezonden. Daarbij worden zowel spotjes uitgezonden op publieke als commerciële zenders om het bereik zo groot mogelijk te maken. Overigens zijn ook de tv-reclames een primeur, Aldi maakte nog nimmer tv-reclame bij onze oosterburen. Vanaf 20 oktober volgen spotjes in bioscopen.

Reageer op dit artikel