nieuws

Carrefour gaat klusjesmannen verkopen

Buitenland 1332

Carrefour gaat klusjesmannen verkopen

TURIJN – Supermarktketen Carrefour heeft in het Italiaanse Turijn een stadswinkel geopend waar klanten ook voor klusjesmannen zoals een loodgieter en elektricien terecht kunnen.

Met het nieuwe stadswinkelconcept, gestart onder de naam Carrefour Urbano, ontwikkelt de retailer zich tot een aanbieder van diensten. Dit meldt Retaildetail.be. Met de in de winkel geïntroduceerde dienstenafdeling Bleu Box biedt Carrefour een uitgebreid aan bod aan diensten. Een foto- en stomerijservice zijn niet zo bijzonder. Dat de klant er online boodschappen kan afhalen ook niet. De belangrijkste vernieuwing is dat tussen 9.00 en 21.00 in de Carrefour Urbano klusjesmannen zoals onder meer een loodgieter, elektricien, slotenmaker of schoenhersteller beschikbaar zijn. De retailer werkt voor deze diensten samen met Europ Assistance en gaat in de toekomst meer diensten toevoegen. Daarbij wordt onder meer gedacht aan kinderopvang.

Reguliere assortiment

Het assortiment van de supermarkt van 785 vierkante meter vvo bestaat uit 8500 producten. De stadswinkel is 24/7 open. Klanten vinden er naast het reguliere assortiment ook kant en klare maaltijden, sushi, en bio- en streekproducten.

Lunch online bestellen

In de supermarkt vinden klanten bovendien een Market Café. Ze kunnen daar terecht voor koffie, dranken, gebak of een lunch. Die lunch kan, net als in een eerdere vestiging, ook ’s ochtends online worden besteld en tegen lunchtijd worden afgehaald. Het Market Café heeft gratis wifi en klanten kunnen er hun smartphone en tablet opladen.

Concept met klusjesmannen wordt verder uitgerold

Carrefour wil met het nieuwe concept naar eigen zeggen een concreet antwoord bieden op alle dagelijkse behoeften van stadsbewoners en biedt daarom al deze verschillende diensten aan. De supermarktketen is van plan nog dit jaar meerdere vestigingen van Carrefour Urbano te openen, waaronder in Milaan.

Reageer op dit artikel