nieuws

Spar International trekt naar 43e land: Mongolië

Buitenland 1814

Spar International trekt naar 43e land: Mongolië

ULAANBAATAR – Spar International gaat de komende jaren winkels openen in Mongolië. Vandaag ondertekenden Spar International en de Max Group een samenwerking.

Minister-President Mark Rutte was bij de ceremonie in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar aanwezig.

60 winkels in 2020

In 2020 moeten er in Mongolië 60 supermarkten van diverse formaten staan met het welbekende Spar-logo op de gevel. Max Group is een van de leidende retailers in het Aziatische land en is onder meer moederbedrijf van de bestaande supermarktketen Max Food Supermarkets. Door de samenwerking worden deze winkels straks ook Spar.

43e land voor Spar International

Voor Spar International is Mongolië het 43e land waar het van oorsprong Nederlandse bedrijf actief wordt. In 2015 werd er een omzet van €33 miljard genoteerd wereldwijd. Mark Rutte was in Mongolië om de elfde Azië-Europa-meeting bij te wonen en om Nederland te promoten in de regio.

Reageer op dit artikel