nieuws

Sainsbury’s countert Amazon met 1-uursservice

Buitenland 1348

Sainsbury’s countert Amazon met 1-uursservice
ANP

LONDEN – De Britse supermarktketen Sainsbury’s start met one hour delivery.

Met het initiatief wil Sainsbury’s concurrent Amazon de wind uit de zeilen nemen. Dat bedrijf is sinds juni in Londen actief met Amazon Fresh.

Sainsbury’s is één van de vier grootste supermarktketens in Groot-Brittannië,  Consumenten in,  Wandsworth (Londen) hebben de primeur en kunnen al bestellen via een speciaal ontwikkelde app , zo meldt de site Twinklemagazine.nl.

1-uursservice via Chop Chop

Sainsbury’s belooft klanten van de lokale supermarkt in Wandsworth dat zij tot twintig artikelen via de mobiele app ‘Chop Chop’ tegen een vergoeding van 4,99 pond binnen het uur thuis bezorgd krijgen. De app is door Sainsbury’s zelf ontwikkeld door het Digital Lab.

Strategie

De proef ‘maakt deel uit van de strategie om consumenten meer te keuze te bieden in waar en wanneer zij bij ons willen winkelen’, aldus Sainsbury’s zelf. Topman  Mike Coupe ziet dat meer klanten graag food artikelen snel thuis krijgen geleverd, naast de mogelijkheid om te winkelen in de megastores en lokale supermarkten.

Amazon ging Sainsbury’s voor

Amazon introduceerde razendsnelle levering van online bestelde artikelen vorige zomer in Londen. Met Prime Now bezorgt de onlineretailer diverse non-food producten. Sinds juni is Amazon in Londen actief met AmazonFresh. De krant The Telegraph bestempelde deze introductie als een ‘aanval’ op de vier grote supermarktketens – Tesco, Sainsbury’s, Asda en Morrisons- in Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel