nieuws

Nielsen: Aldi en Lidl profiteren van Brexit

Buitenland 1876

Nielsen: Aldi en Lidl profiteren van Brexit

LONDEN – De vestigingen van Aldi en Lidl in de UK kunnen vanwege de Brexit rekenen op meer klanten.

Die verwachting spreekt onderzoeksbureau Nielsen uit na een enquête onder Britse consumenten. Uit de enquête blijkt dat iets meer dan een derde van de Britten verandert van supermarkt na een Brexit, waarbij de Duitse discounters de voorkeur hebben van de consumenten.

Economische stagnatie

De mogelijkheid van economische stagnatie en hogere prijzen in de supermarkten brengt de mensen volgens Nielsen bij de discounters. Twee derde van de ondervraagden verwacht dat de economie zal verslechteren door de keuze om uit de Europese Unie te stappen.

Groter marktaandeel

Sinds de recessie in 2008 hebben Aldi en Lidl in Groot-Brittannië al geprofiteerd. Onlangs werd gezamenlijk een marktaandeel van 11 procent behaald ten koste van de grotere ketens Tesco en Asda.

Reageer op dit artikel