nieuws

Ahold en Delhaize verkopen 86 winkels in VS

Buitenland 1337

Ahold en Delhaize verkopen 86 winkels in VS

ZAANDAM – Ahold en Delhaize verkopen in totaal 86 Amerikaanse supermarkten, om goedkeuring te krijgen voor hun voorgenomen fusie. Dat maakte Ahold donderdag bekend.

De winkels liggen in gebieden waar Ahold en Delhaize allebei actief zijn. Met de verkoop hopen het Nederlandse en Belgische bedrijf nu toestemming te krijgen van de Amerikaanse toezichthouder FTC voor hun samensmelting.

FTC onderzoekt gevolgen

De FTC onderzoekt de gevolgen van de fusie voor de Amerikaanse markt momenteel en moet zijn licht over de nu genomen maatregel nog laten schijnen. Ahold en Delhaize voeren de nu aangekondigde verkoop alleen uit als ze daadwerkelijk mogen fuseren. De concerns herhaalden donderdag de verwachting dat de fusie nog deze maand kan worden afgerond.

Ahold en Delhaize ronden deze maand af

Eerder deze week liet Ahold weten dat het verwacht eind deze maand de fusie met de Belgische branchegenoot af te ronden. Deze maand krijgen de aandeelhouders de aandelen in het nieuwe concern. Aandeelhouders van Ahold ontvangen voor elke zeventien aandelen van Ahold zestien aandelen in het nieuwe concern en €1,29 per aandeel dat overblijft. Ahold en Delhaize kondigden iets meer dan een jaar geleden hun voornemen aan om te fuseren. Een gecombineerd bedrijf heeft meer dan 6.500 winkels met ruim 375.000 medewerkers. Ahold heeft een jaaromzet van €38,2 miljard, Delhaize noteerde het afgelopen jaar een omzet van €24,4 miljard.

Impact fusie Ahold en Delhaize

Distrifood zette eerder al uiteen welke impact de fusie gaat hebben. Rond het samengaan van Ahold en Delhaize wordt vooral gesproken over het effect op de Belgische markt en de voordelen van de nieuwe combinatie in de Verenigde Staten en elders in Europa. Duidelijk is in ieder geval dat er een internationale speler van formaat ontstaat. De verwachting is dat het ontstaan van de nieuwe supermarktgigant minder impact heeft op de situatie op de Nederlandse markt. Dat is echter niet helemaal waar.

Reageer op dit artikel