nieuws

M&S zet in op meer personeel

Buitenland 1161

M&S zet in op meer personeel
Herbert Wiggerman

LONDEN – De Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S) wil meer personeel op de winkelvloer.

Reden is de al jaren tegenvallende kledingverkopen. De nieuwe topman Steve Rowe van M&S hoopt op die manier de kledingverkopen aan te jagen. Ook wil het Britse bedrijf zijn prijzen voor kleding verlagen en minder inzetten op tijdelijke kortingsacties.

Winst
De plannen werden vandaag door Rowe gepresenteerd. Hij zei daarbij dat hij verwacht dat de ingrepen komende tijd invloed zullen hebben op de winst van de retailer. Rowe is de opvolger van de Nederlander Marc Bolland. Bolland  lukte het afgelopen jaren niet om de daling van het marktaandeel op het gebied van mode een halt toe te roepen.

Omzetstijging
In het gebroken boekjaar dat 26 maart eindigde, zag M&S de totale omzet met 0,8 procent oplopen tot ruim 10 miljard pond, omgerekend bijna €14 miljard. De winst voor belastingen zakte met bijna 20 procent tot ruim 483 miljoen pond.

Opdrachten
Bolland zei begin dit jaar na zijn vertrek dat hij geslaagd is in zijn missie bij M&S. ‘Ik had drie opdrachten. Ik moest een eigen internetverkoopkanaal opzetten. Ook werd mij gevraagd om de foodafdeling te verbeteren en die is, zoals mijn chairman onlangs zei, nu waarschijnlijk een van de best presterende in Europa. Daarnaast moest ik de infrastructuur en logistiek aanpakken. We hadden geen planningssystemen, er werden wereldwijd 110 verschillende opslaglocaties gebruikt, waarvan ik er 90 heb gesloten. M&S was een heel oud huis. Nu is het een swingende tent.’

Reageer op dit artikel