nieuws

Hogere omzet Walmart in eerste kwartaal

Buitenland 965

Hogere omzet Walmart in eerste kwartaal

BENTONVILLE – Het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart Stores heeft zijn omzet in het eerste kwartaal zien stijgen.

Met deze omzetstijging onttrok het grootste retailbedrijf ter wereld zich aan de reeks slechte cijfers die Amerikaanse branchegenoten de afgelopen tijd bekendmaakten.

Vergelijkbare omzet
De omzet van de Amerikaanse winkels van Walmart die een jaar eerder ook al open waren steeg met 1 procent. Het zevende achtereenvolgende kwartaal dat de supermarktgigant een toename laat zien, na een lange reeks van dalingen in voorgaande jaren. De totale omzet van het concern steeg met 0,9 procent tot $115,9 miljard (€103 miljard). Als de invloed van voor Wal-Mart ongunstige wisselkoersen buiten beschouwing wordt gelaten steeg de omzet zelfs met 4 procent. Wel nam het operationeel resultaat iets af, van $5,7 naar $5,3 miljard. Ceo Doug McMillon is tocht tevreden: ‘We zijn het jaar goed begonnen.’

Online blijft achter
Onder deskundigen is er echter wel twijfel over de online prestaties van Walmart. ‘Voor een bedrijf van die grootte presteert Walmart te weinig in dat kanaal’, aldus retailanalist Neil Saunders in de New York Times. Walmart geeft geen exacte cijfers over de online verkopen, maar zegt dat ze met 7 procent zijn gegroeid. Niet goed genoeg, zie ook ceo McMillon.

Klappen voor andere retailers
Andere grote retailers als Target en Macy’s kregen de laatste tijd klappen op de beurs na bekendmaking van omzetdalingen van 5 tot 7 procent. Beleggers maken zich steeds meer zorgen dat consumenten hun geld liever online besteden of aan grote aankopen, zoals huizen en auto’s.

 

Reageer op dit artikel