nieuws

Colruyt biedt ‘groenten in omschakeling’ aan

Buitenland 792

Colruyt biedt ‘groenten in omschakeling’ aan
Distrifood

HALLE (B) – Supermarktketen Colruyt biedt groenten van landbouwbedrijf De Lochting in Roeselare, dat omschakelt naar biologisch, aan als ‘groenten in omschakeling’.

Colruyt wil het bedrijf zo helpen om de financieel moeilijke omschakelingsperiode van 2 jaar van gangbare naar biologische landbouw te overbruggen. Een sticker op de verpakking moet klanten duidelijk maken dat het om groenten in omschakeling gaat, zo meldt vakblad Boerderij.

Strategie
‘Dit initiatief kadert in onze strategie om zo veel mogelijk met lokale producenten aan een zo duurzaam mogelijke productieketen te werken’, klinkt het bij Colruyt. Onder meer koolrabi, bladpeterselie, witpuntradijs, rode biet, kastanjepompoen en winterpostelein van De Lochting worden vanaf dit jaar verkocht onder het speciale label.

Reageer op dit artikel