nieuws

Walmart sluit wereldwijd 269 filialen

Buitenland

Walmart sluit wereldwijd 269 filialen

BENTONVILLE – Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart Stores sluit wereldwijd 269 filialen.

De ingreep betekent dat er 16.000 banen verdwijnen. Het gaat om 154 vestigingen in de Verenigde Staten, voornamelijk om kleinere Express-filialen, zo meldt het ANP.

Brazilië
De overige winkels die dicht gaan bevinden zich in Latijns-Amerika. Het merendeel hiervan betreft verlieslijdende supermarkten in Brazilië. Het bedrijf streeft ernaar om boventallig personeel zoveel mogelijk bij andere filialen onder te brengen.

Lange Termijn
Walmart hield afgelopen tijd al zijn 11.600 winkels opnieuw tegen het licht. Daarbij werd gekeken naar hun financiële resultaten en of ze nog pasten in de langetermijnplannen van de supermarktreus. Bij Walmart werken in totaal ongeveer 2,2 miljoen mensen. Daarmee is het concern een van de grootste werkgevers ter wereld.

Reageer op dit artikel