nieuws

Auchan vernieuwt de organisatie

Buitenland

Auchan vernieuwt de organisatie

PARIJS – Het Franse hypermarktconcern Auchan gaat zijn organisatie opnieuw neerzetten. Daarbij krijgen drie dochterondernemingen veel meer autonomie en wordt stevig geschoven binnen het topmanagement.

Dat meldt de onderneming. Aanleiding voor de vernieuwing van de organisatie zijn de recente resultaten van Auchan. Onderdeel van de veranderingen is ook een nieuwe naam voor de moederorganisatie. Die heette Groupe Auchan, maar gaat vanaf volgende maand als Auchan Holding door het leven. De dochteronderneming Imochan, de nieuw gecreëerde tak Auchan Retail en de banktak Banque Accord krijgen veel meer zelfstandigheid.

Versterkt management
Daarbij wordt het management van de verschillende takken versterkt. Zo krijgt Wilhelm Hubner, nu nog de baas van Auchan in Rusland, de leiding over Auchan Retail. Benoît Lheureux krijgt de leiding over de vastgoedtak Immochan en Jean-Pierre Viboud wordt de baas bij Banque Accord. Door de extra zelfstandigheid moeten deze takken sneller en beter kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt.

Meer wijzigingen
De huidige financiële topman van Auchan, Xavier de Mézerac, wordt secretary general bij Auchan Holding en daarmee verantwoordelijk voor het toezicht op de drie bedrijfstakken. Auchan heeft verder Patrick Espasa de leiding gegeven over de belangrijke Franse activiteiten. Hij fungeerde voorheen in dezelfde functie bij Auchan in Italië.

Reageer op dit artikel