nieuws

Starbucks-baas ziet af van presidentsrace

Buitenland

Starbucks-baas ziet af van presidentsrace

NEW YORK – De oprichter en topman van Starbucks heeft aangekondigd definitief af te zien van kandidatuur voor de democratische nominatie voor het presidentschap in de Verenigde Staten.

Dat zegt Schultz in een artikel in de New York Times onder de kop ‘America Deserves a Servant Leader. ‘Ondanks de aanmoedigingen van anderen heb ik niet de intentie om me in de race om het presidentschap te mengen. Ik ben nog niet klaar bij Starbucks’, zo schrijft de topman. Hij werd gezien als een goed alternatief voor Hilary Clinton.

Iconisch merk
In het verhaal geeft hij aan waarom hij bij Starbucks wil blijven. ‘We hebben een iconisch merk gebouwd en voorzien zelfs onze parttime werknemers van toegang tot de gezondheidszorg, gratis universitaire studies en aandelen is er nog veel meer dat wij als groot bedrijf kunnen doen om te laten zien wat verantwoord leiderschap is.’

Dienende leiders
Volgens Schultz zou de kandidaat voor het presidentschap iemand moeten zijn ‘die moedig genoeg is om een lid van de andere partij als kandidaat voor het vice-presidentschap te vragen’. ‘Ons land heeft dienende leiders nodig, mannen en vrouwen die mensen die zoals zij zijn omhelsen. Wie er ook president wordt, de kans dat zijn partij voldoende macht in het parlement heeft, is maar klein. Als we dit land willen verbeteren, moet het anders.’

Reageer op dit artikel