nieuws

Ahold USA sluit zich aan bij Fair Food

Buitenland

Ahold USA sluit zich aan bij Fair Food

IMMOKALEE – Als eerste supermarktketen in de VS sluit Ahold zich aan bij het Fair Food programma.

Het Fair Food Programma (FFP) van de Coalition of Immokalee Workers (CIW) is een samenwerkingsverband voor de verbetering van het leven van landarbeiders in de Verenigde Staten. Het initiatief kreeg  eerder dit jaar  een presidentiële onderscheiding voor het werk op het terrein van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Verantwoord
Door zich aan te sluiten bij het FFP spant Ahold USA zich naar eigen zeggen in om klanten te voorzien van verantwoord geteelde tomaten en de omstandigheden voor landarbeiders in Florida te verbeteren. Negentig procent van alle tomaten die tussen november en mei worden geteeld in de Verenigde Staten komt uit deze staat.

Driekwart
Met de deelname van Ahold USA aan het programma wordt het aantal supermarkten in de Verenigde Staten dat Fair Food tomaten verkoopt, met ongeveer 75 procent vergroot. Ahold heeft in de VS  met  Stop & Shop New England, Stop & Shop New York Metro, Giant Landover en Giant Carlisle vier grote ketens die bij elkaar bijna 780 supermarkten tellen. Eerder al sloten McDonald’s, Burger King en Wal-Mart zich aan bij het FFP.

Reageer op dit artikel