nieuws

Sainsbury zucht onder prijzenslag

Buitenland

Sainsbury zucht onder prijzenslag
EPA

LONDEN – De winst bij de Britse supermarktketen Sainsbury is in het afgelopen boekjaar voor het eerst in tien jaar gedaald als gevolg van de prijzenslag in de sector.

Dat blijkt uit de cijfers die de nummer drie in het Verenigd Koninkrijk naar buiten heeft gebracht, zo meldt het ANP. De operationele winst in het jaar, dat liep tot 14 maart, daalde met 11 procent tot 782 miljoen pond. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 166 miljoen pond, tegen een nettowinst van 716 miljoen pond een jaar eerder.

Last
Sainsbury heeft, net als marktleider Tesco en nummer twee Asda, last van de nog altijd groeiende populariteit van discounters als Aldi en Lidl. Sainsbury is echter genoodzaakt zijn prijzen verder te verlagen in een poging de prijsvechters bij te benen. Het bedrijf trekt daar dit jaar nog eens 150 miljoen pond voor uit.

 

Reageer op dit artikel