nieuws

Rewe wint in Duitse SvhJ-verkiezing

Buitenland

Rewe wint in Duitse SvhJ-verkiezing

BONN – Supermarktketen Rewe is in de Duitse supermarkt van het jaar verkiezing de grootste winnaar. De formule wist in twee van de vier categorieën met de hoofdprijs aan de haal te gaan.

Rewe bemachtigde de eerste plaats in zowel de categorie filialen met een vvo tot 2000 vierkante meter als in de categorie filialen met meer dan 2000 vierkante meter de eerste plek. Het zijn respectievelijk een filiaal van Rewe-Markt in Keulen en een Rewe-Center in Bad Nauheim, meldt Lebensmittel Praxis. Diezelfde onderverdeling op grootte, is ook gemaakt in door zelfstandig ondernemers gedreven supermarkten. In de categorie tot 2000 meter vvo won een franchiser van Edeka in Krefeld de hoofdprijs.  Het E-Center Frauen in Itzehoe ging met de eerste plaats voor supers groter dan 2000 meter vvo aan de haal.

Supermarkt toekomst
Naast de vier hoofdwinnaars werden er extra awards vergeven. Zo werd een vestiging van Globus in Koblenz de supermarkt van de toekomst en een Kaufland in Tuttlingen was de favoriet van de consumenten die hun stem uitbrachten . Meer dan 70.000 klanten brachten in de eerste ronde hun stem uit op hun favoriete supermarkt.

70.000 klanten

Rond 350 supermarkten hebben aan de verkiezing deelgenomen. Na een eerste schifting bleven er 100 over die de hoogste punten van hun klanten hadden gekregen. Daarna boog een jury van experts zich over de winkels. De prijzen zijn uitgereikt tijdens een branchebijeenkomst in Bonn.

Reageer op dit artikel