nieuws

Overname door Edeka dreigt te mislukken

Buitenland

Overname door Edeka dreigt te mislukken

BERLIJN – Duitse mededingingsautoriteiten zijn niet akkoord gegaan met nieuwe concessies van de Duitse supermarktketen Edeka om honderden Kaiser’s -supermarkten van familiebedrijf Tengelmann over te nemen.

De mededingingsautoriteiten moeten voor 7 april een definitief besluit nemen, meldt het Financieele Dagblad. Duitse media melden dat de feitelijke beslissing eigenlijk al op 2 april moet vallen. Dit vanwege het lange Paasweekeinde. Eerder moest Edeka onder druk van het zogeheten Bundeskartellambt al afzien van plannen om 451 Kaiser’s en Tengelmann-winkels over te nemen. De formule zou hooguit nog 350 filialen mogen overnemen.

Rewe

November vorig jaar kondigde Edeka aan de 451 supermarkten te willen overnemen. Dat zorgde voor eens storm van kritiek. Zowel de Duitse regering als de concurrentie wilde niets van de plannen weten. Concurrent Rewe dreigde meteen de overname met juridische middelen aan te zullen vechten. Rewe vreest dat het marktaandeel van Edeka in Duitsland te groot wordt.

Netto

Enkele jaren geleden verkocht de Tengelmann-groep ook al 2300 Plus-filialen aan Edeka. Die
fuseerden vervolgens met prijsvechter Netto van Edeka.

Reageer op dit artikel