nieuws

Waitrose klopt Aldi in verkiezing

Buitenland

Waitrose klopt Aldi in verkiezing

LONDEN – De Britse supermarktketen Waitrose is gekozen tot beste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk. De chique onderneming neemt de plaats over van Aldi, dat naar de tweede plaats is verwezen.

In een onderzoek onder 7000 consumenten van de Britse consumentenorganisatie Which? krijgt Waitrose de hoogste cijfers voor service, winkelomgeving, huismerk en vers. Dit leidde tot een totaalscore van 73 procent, 1 procent hoger dan Aldi. In totaal werden tien supermarktketens meegenomen in het onderzoek. Co-operative eindigde op de laatste plek, slechts 49 procent van de klanten zijn tevreden over deze formule.

Boven- en onderkant
In het Verenigd Koninkrijk winnen ketens aan de boven- en de onderkant van de markt snel terrein. Dit is ook duidelijk terug te zien in de ranglijst. De top vijf bestaat uit Waitrose, Aldi, diepvriesketen Iceland, Lidl en Marks en Spencer. De onderste vijf van de ranglijst zijn Morrison’s, Sainsbury’s, Asda, Tesco en de Co-Operative. De traditionele grote drie weten nog maar tussen de 60 en 63 procent van de klanten tevreden te stellen.

Online supermarkten
Ook online supermarkten zijn onderzocht. Ocado eindigt hier op de eerste plaats met 72 rpocent, gevolgd door Iceland (71%) en Waitrose (70 procent). Ook hier doen de traditionele supermarktketens het een stuk minder. Tesco (66%), Sainsbury’s (65%) en Asda (63%) vormen de onderkant van de lijst van zeven ketens.

Reageer op dit artikel